Tuesday, November 8, 2016

Halloween

Un any més, dins de l'àrea d'anglès, ens preparem per a la celebració de Halloween. Es tracta d'una festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen celta que s'ha estès per tot el món i especialment pels països anglosaxons. 
Fa molts segles a BretanyaEscòcia i Irlanda, el dia 31 d'octubre se celebrava la festivitat de Samhain, que coincidia amb el darrer dia de l'any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. Samhain era el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula gaèlica "Samhain" literalment vol dir "final de l'estiu". El dia que celebraven Samhain era, per tant, el dia de cap d'any. En aquella època, s'encenien grans fogueres sobre les muntanyes per foragitar els esperits malignes. També es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases per intentar trobar un cos on habitar, i anaven acompanyades de bruixes i esperits. Per això no s'encenia cap llum a les cases, i la gent es vestia com a bruixes o dimonis per tal que cap ànima volgués habitar el seu cos.
Amb l'arribada del cristianisme s'establí el primer dia de novembre com a Dia de Tots Sants. En aquell moment, el 31 s'octubre es convertí en All Hallows Eve (anglès antic per All Saints Eve, és a dir: "vigília de Tots Sants"), d'on va sortir la paraula Halloween.
Moltes de les tradicions de Halloween es varen convertir en jocs infantils que els immigrants irlandesos portaren als Estats Units en el segle XIX. A partir d'aquí, la tradició, per la colonització cultural dels Estats Units d'Amèrica, es va començar a estendre per la resta del món, i fins i tot ha arribat a absorbir els costums que portava associats el Dia de Tots Sants, passant alguna de les seves tradicions a la vigília. [Font wikipedia]
A l'escola cada any expliquem una mica en què consisteix aquesta festivitat i preparem contes, cançons i jocs relacionats amb la festa. Al llarg d'aquesta setmana hem decorat l'aula d'anglès amb pumpkins (carbasses), spiders (aranyes), ghosts (fantasmes) i altres criatures fantàstiques. Hem cantat cançons i fet jocs i per acabar hem muntat amb l'ajuda dels alumnes de sisè un carrusel d'activitats per a tots els nens i nenes de primària . Ha estat una bona feinada però també cal dir que el resultat ha pagat la pena! I és que els nens i nenes de primària s'ho han passat pipaaa!! De fet ja ens estan preguntant quins jocs farem l'any vinent! 


Taller de puppets: quines titelles de dit més boniques han fet els nens i nenes de primer i segon. Son tots uns artistes!Halloween balloon game: be careful! compte! Que no caiguin els globus! i sobre tot feu bon equip amb la vostra parella per portar-los d'una banda a l'altra del pati. 
Roll a Frankenstein game:a veure qui és el primer en completar aquestes simpàtiques cares de Frankenstein. Mireu el dau i seguiu les instruccions: numbre one, add an eye, number two, add a scar, number three ...

 

Hit the bricks: poseu-vos a prova intentant tombar el màxim nombre de caixes i sumant els punts totals. Ten, fifteen, twenty,... one hundred!!Fishing pumpkins: quina carbassa pescaré? Escolliré yellow or blue?
Tots s'ho han passat d'alló més bé fent les proves sorpresa que estaven amagades dins de les petites "pumpkins" Walk like a skeleton, fly on a broom, crawl like a snake...


Find the bones: ready, steady, go!!! Tots a còrrer amb el voste equip per trobar els ossos amagats pel pati! Quines corredisses!


Taller de "Bat Book corners" o punts de llibre en forma de ratpenat, monstre o criatura de Halloween. Han fet un treball de papiroflèxia increible!

0 comments:

Post a Comment